Nieuwsberichten

Hieronder een overzicht van verschillende artikelen over Sequens of van Petra Fust.


Berkelbode – Korennetwerk Lochem

Als Cultureel Contact Persoon staat het verbinden van alle culturele partijen centraal. . Een mooie initiatief is het Korennetwerk Lochem

Lochem kent wel 25 verschillende koren. Het plan is ontstaan om hiervoor een korennetwerk op te richten zodat de koren onderling elkaar versterken!

Stentor – Cultureel Contact Persoon Lochem

De samenwerking met de Gemeente Lochem en Sequens wordt voortgezet als Cultureel Contact Persoon. Verbinden, kennisdelen en pro-actief elkaar opzoeken en samenwerken. Juist deze kernwaardes zijn belangrijk na een tijd als Corona.

Sequens gaat actief alle verengingen in de culturele sector in de Gemeente Lochem benaderen. We beginnen met ene startbijeenkomst!

Het MuziekFeest, MuziekTas en de KinderMuziekWeek

Mooi om met Sequens van betekenis te kunnen zijn, als mede-organisator en host, voor Méér Muziek in de Klas Zutphen Lochem Brummen Voorst! Alles met 1 doel: Méér muziek binnen èn buiten de klas! Op weg naar de KinderMuziekWeek zijn er online workshops georganiseerd voor leerkrachten en hebben we gezorgd voor een MuziekTas boordevol met muzikaal aanbod. Alles speciaal voor alle 68 basisscholen in onze regio’s


Brainstormsessie – Muziektafel Zutphen, Lochem, Brummen en Voorst

Na de ondertekening van het convenant van Méér Muziek in de Klas is het tijd om het strategisch meer jaren plan op te zetten. Een plan dat zorgdraagt dat er de komende jaren in alle 4 regio’s meer muziek in de klas komt. Per regio is er een online brainstormsessie georganiseerd waar mooie resultaten naar voren kwamen. Sequens heeft deze brainstormsessies ontwikkelt, gehost en alle resultaten verwerkt in een overzichtelijk plan.


Gemeente Lochem | Rabobank – Webinar | Nieuwe inkomsten Genereren

Het tweede webinar; Nieuwe Inkomsten genereren van Sponsorvisie (Peter van Baak) was een daverend succes!
Meer dan 70 verenigingen uit de regio hadden zich aangemeld en hebben veel praktische informatie en tips gekregen rondom dit onderwerp.


Stentor – Webinar | Nieuwe inkomsten Genereren

Op 13 januari 2021 organiseerde Sequens in opdracht van de Gemeente Lochem en met bijdrage van de Rabobank Noord- en oost- achterhoek het webinar’Nieuwe inkomsten genereren’ van Sponsorvisie (Peter van Baak).


Gemeente Lochem – Webinar: Ledenwerving, waar gaat het nu echt om?

Het eerste webinar; ‘Ledenwerving, waar gaat het nu ècht om?’ was een succes!
Meer dan 30 verenigingen uit de gemeente Lochem mochten hierbij aanwezig zijn en hebben veel inspiratie omtrent dit onderwerp opgedaan.


Gemeentenieuws – Informatie & Brainstormavond Lochem

Op dinsdag 17 december organiseerde Sequens in opdracht van de gemeente Lochem een informatie en brainstorm sessie voor alle Muziek- en zangverenigingen en organisaties in de gemeente Lochem.


Klankwijzer – Samenwerking met scholen biedt kansen

Een voorbeeld uit de praktijk welke voordelen de samenwerkingen tussen muziekverenigingen en basisscholen kunnen opleveren. Niet alleen voor meer jeugd. De voordelen gaan veel verder. Ik werd hierover geïnterviewd door Meer Muziek in de Klas voor een mooi artikel in de klankwijzer.


Stentor – Spelen in een blaasorkest is niet meer hip

Na het lezen van het stuk ‘ Spelen in een blaasorkest is niet meer hip’ plaatste de Stentor een reactie in de krant van Petra Fust.


Berkelbode – Advendo speelt Bach in centrum

Bach voor iedereen! Dat was de opdracht en wie beter dan muziekverenigingen kunnen hiervoor zorgen.


Stentor – Meer Muziek in de Klas voor verenigingen

Afbeeldingsresultaat voor meer muziek in de klas

Er worden veel convenanten ondertekend voor meer muziek in de klas. Een mooi initiatief maar wat kan een muziekvereniging hieraan bijdragen? Daarover mocht ik spreken namens de muziekverenigingen in deze regio.